Den Haag met Kerst - Leuke dingen doen in de winter

Kerst in Den Haag: 17 leuke dingen om in de winter te doen | 2018

Ook in de winter is er in Den Haag een hoop te beleven. Schaatsen, kerstmarktjes bezoeken en heerlijk winterbier proeven; het kan allemaal in november en december. Dit zijn in 2018 de leukste winterevenementen en kerstuitjes van Winter Wonderland Den Haag op chronologische volgorde.

The Hague Highlights (8 november – 8 december 2018)

Deze winter worden de Ridderzaal en het Kurhaus een maand lang in de spotlights gezet. De iconische Haagse gebouwen komen door prachtige videoprojecties tot leven. Interactieve piano installatie Keys of Light maakt het spektakel af.

Cool Event (10 november – 20 januari 2019)

Ook dit jaar is de overdekte schaatsbaan van Cool Event er weer voor het Kurhaus. Haal je schaatsen dus maar uit het vet. Of huur een paar, want dat natuurlijk kan ook. Geen fan van schaatsen? Van 1 december tot en met 13 januari staat ook de Ice Roetsjbaan op de boulevard. Glijpret gegarandeerd!

Wintervuurwerk Scheveningen (2, 9, 16 & 23 december 2018)

Op elke genoemde datum vinden er om 18.00 uur winterse vuurwerkshows plaats op het strand van Scheveningen ter hoogte van het Kurhaus. Uiteraard onder voorbehoud van weersomstandigheden. Het kleinschalige evenement is vrij toegankelijk voor iedereen.

Rootz Winterbier Festival (7 – 9 december 2018)

In December wordt voor de 5e keer het Winterbierfestival gehouden op het terras van Rootz aan de Grote Markstraat. Je kunt maar liefst 75 (winter)bieren proeven! Van te voren een bodempje leggen is niet nodig, want je kunt op het festival ook o.a. oliebollen en vlees van de barbecue eten.

TINK Amazing Shop Windows (8 – 25 december 2018)

Ga je liever shoppen in plaats van bier drinken? TINK maakt de etalages in de Haagse binnenstad in december extra bijzonder. Veel winkeletalages worden dan namelijk omgetoverd tot prachtige kunstwerken. Het thema dit jaar is ‘LIGHT’. Je kunt tussen 8 en 19 december stemmen op de mooiste etalage. Misschien win je wel toegang tot een ander winterevenement, zoals Cool Event of Carnivale.

Light Walk (8 december 2018)

’Licht’ is niet alleen het thema van TINK, maar ook van wandelevenement Light Walk. In de winterse kou wandel je van de Schevenings Pier over strand en door de haven, duinen, bossen en parken tot je weer terug bent bij de Pier. En onderweg kom je allerlei wonderlijke dingen tegen, van spectaculaire lichtshows tot spannende vuuracts. Je kunt wandelingen van verschillende afstanden doen: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km.

Dickens Home Made Wintermarket (9 december 2018)

Het Haagse Hofkwartier is zondag 9 december het toneel van de Dickens Wintermarket, een van de gezelligste en sfeervolste kerstmarkten van Den Haag en omstreken. Waan je rondom de Grote Kerk in de sprookjesachtige Victoriaanse tijd, ontdek de leukste design en vintage producten en geniet van Glühwein en live muziek.

Kerstboomceremonie Lange Voorhout (13 december 2018)

Op 13 december worden de lichtjes in de Zweedse kerstboom aan het Lange Voorhout aangestoken. Voor een leuke sfeer komt het Santa Lucia-koor speciaal vanuit Zweden naar Den Haag voor deze jaarlijkse kerstboomceremonie. Naast muziek, kun je ook onder het genot van chocolademelk en Bisschopswijn alvast in de kerstsfeer komen.

Royal Christmas Fair (14 – 23 december 2018)

Op en rond het Lange Voorhout kun je terecht voor de Royal Christmas Fair, een prachtige luxe kerstmarkt. Naast de gebruikelijke kraampjes is er een sfeervolle aankleding met kerstacteurs, kerstkoren en natuurlijk de Kerstman. In het eerste weekend is er bovendien een kinderkerstmarkt.

Prins Hendrik X-Mas Market (16 december 2018)

Ook buiten het centrum zijn er kerstmarkten, zoals deze X-Mas Market in het altijd levendige Zeeheldenkwartier. Op deze kersteditie van Home Made Market staan heel veel leuke kraampjes met kunst en andere vintage of unieke (kerst)spullen, maar natuurlijk ook lekkere hapjes en drankjes.

Kerst Sing-Along (16 december 2018)

Zondagavond 16 december staat het Atrium van het Stadhuis in het teken van de Kerst Sing-Along. Zing jij samen met 300 koorleden en zo’n 1000 andere bezoekers mee met traditionele Nederlandse en Engelse kerstliederen? Dit jaar is er een gastoptreden van operazangeres en dramatisch sopraan Francis van Broekhuizen.

Groot Kerstcircus (22 december – 6 januari 2019)

Ben je al naar Cool Event geweest, maar wil je de kids vermaken met nog meer leuks? Ga dan naar het Groot Kerstcircus op het Malieveld. Het is dit jaar de 20e editie en ze pakken het groots aan. Naast de gebruikelijke circusacts, zijn er dit jaar o.a. spectaculaire stunts met een hoog showbizz gehalte. Dit wil je niet missen, ook niet zonder kinderen.

Festival Carnivale (27 – 30 december 2018)

Het Groot Kerstcircus is niet het enige Haagse evenement met bijzondere acts. Festival Carnivale in het Huijgenspark is een mystiek rariteitenkabinet bomvol artiesten met speciale talenten. Je komt op deze winterse kermis o.a. echte vuurvreters, steltlopers, Burlesque danseressen en acrobaten tegen.

Top 2000 Live Café (27 – 30 december 2018)

Eind december vind je niet alleen het circus op het Malieveld, maar ook het Top 2000 Live Café; hét event rondom de legendarische Top 2000. Dit muzikale evenement vindt plaats in een grote theatertent met een live band, popkoor en bekende dj’s. Op videoschermen worden clips en informatie getoond.

VONK18 (27 – 30 december 2018)

In Madurodam zijn het hele jaar leuke dingen te doen, zo ook eind december. Dan is het namelijk tijd voor VONK18, een winterevenement met een magische lichtshow waar de mooiste momenten van 2018 worden uitgelicht (pun intended). Ben jij aanwezig bij dit avondvullende programma met een vlammende openingsshow, bijzondere lichteffecten en muziek?

Vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp (31 december 2018)

Ieder jaar gaan Scheveningen en Duindorp de strijd aan voor het grootste en hoogste vreugdevuur. De gigantische vuren worden vanaf 27 december opgebouwd en tijdens oudejaarsnacht tegelijkertijd aangestoken, waarna iedereen gezellig samen Oud en Nieuw op het strand viert. Optredens van dj’s maken het evenement compleet.

Nieuwjaarsduik (1 januari 2019)

Durf jij het aan om midden in de winter in je zwembroek of bikini het koude zeewater in te rennen? Mij niet gezien, maar toch doen zo’n tienduizend mensen het ieder jaar tijdens de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Deelnemers krijgen een Unox goodiebag met een muts, vaantje en een blik erwtensoep.

Naar welk winter- of kerstevenement in Den Haag ga jij dit jaar? En wat vond je vorig jaar leuk om te doen in de winter? Laat het me weten door hieronder een comment achter te laten. Als ik leuke dingen gemist heb, hoor ik het ook graag. Alvast fijne feestdagen gewenst!

Onderwerp:Activiteiten

Steekwoorden:

Artikel door: Nick